1. Kezdőlap
  2. Lakosság
  3. Nyugdíj előtakarékosság
  4. Magyar Posta Takarék Önkéntes Nyugdíjpénztár

Magyar Posta Takarék Önkéntes Nyugdíjpénztár

Ügyfeleink részére lehetőséget biztosítunk a nyugdíjas évekre történő öngondoskodáshoz önkéntes nyugdíjpénztárba való belépéshez.

Az önkéntes nyugdíjpénztár kiegészítő megtakarítási lehetőséget kínál azok számára, akik nem kívánják kockára tenni életük alkonyának anyagi biztonságát, és további biztos jövedelemről szeretnének gondoskodni nyugdíjas éveikre.

 

Miért előnyös a Postás Kiegészítő Nyugdíjpénztári tagság?

 

  • Nyomon követheti befizetéseit. A befizetéseket a pénztár a tag saját nevén vezetett számlán tartja nyilván és a hozamokat is szintén erre a számlára írja jóvá. Ehhez a hozamokkal növelt összeghez juthat hozzá nyugdíjas korában a pénztártag. Egyéni számlája egyenlegéről a pénztár rendszeresen tájékoztatja ügyfeleit.
  • Örökölhető. A pénztártag a belépési nyilatkozaton kedvezményezettet jelölhet meg, aki(k) halála esetén adó- és illetékmentesen örökli(k) a felhalmozott megtakarítást. Amennyiben a tag nem jelöl kedvezményezettet, a törvényes örökös(ök) lesznek a teljes megtakarítás tulajdonosai.
  • Mobilis. A rendszeres, egységes alaptagdíj fizetésen túl lehetőség van többletfizetésre akár eseti, akár többszöri alkalommal.
  • Nem elidegeníthető. Harmadik személlyel szemben fennálló követeléskor nem idegeníthető el, vagyis az egyéni számla tartalma a hitelezők számára hozzáférhetetlen.
  • Biztonságos befektetés. A pénztártörvény szigorú befektetési szabályokat ír elő. A pénztár aktuális befektetési politikája itt letölthető.
  • Hozamot termel. A önkéntes nyugdíjpénztári tag egyéni számláján lévő összeget a pénztár befektetői a törvény által szabályozott módon kezelik. A pénztárban felhalmozott vagyon a befektetések hozamaival gyarapszik és a hozam kamatadó mentes.
  • Adókedvezményt vehet igénybe. A munkavállalói tagdíjbefizetés egyedülálló, 20%-os adókedvezménnyel jár, legfeljebb évi 100.000 Ft (a 2020. előtt nyugdíjba vonulók esetében 130.000 Ft, kettő vagy több önkéntes pénztári tagság esetén max. 150.000 Ft), mely kedvezményt a Nemzeti Adó-és Vámhivatal a pénztártag által megjelölt pénztári számlára utalja vissza.

 

A részletekről érdeklődjön kirendeltségeinkben, vagy a www.postas-onkentesnyugdij.hu honlapon.

 

A feltüntetett információk, adatok, feltételek nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek, kizárólag tájékoztatásul, a figyelem felhívására szolgálnak, azok teljességéért, pontosságáért a CENTRÁL TAKARÉK Szövetkezet felelősséget nem vállal.

Csatolt dokumentumok:

Hirdetmények